Reservkraftverk till serverhallen säkrar Kährs verksamhet över hela världen.

Kährs tillverkar parkettgolv och har sitt säte i Nybro, men finns över hela världen.  Man har produktionsenheter i 6-7 länder och serverhallen i Nybro är navet i hela verksamheten med huvudkontor, affärssystem, produktionssystem, telefoni och övrig IT kopplat till den. Så om strömmen går så påverkas alla enheter över hela världen. Tidigare hade man endast batteribackup på sin serverhall, så för ökad driftsäkerhet valde man att investera i ett reservkraftverk. Man valde att koppla in reservkraft även på huvudkontoret, så även det fungerar vid ett strömavbrott, eftersom det är avgörande för verksamheten. Kraftverket är installerat i en container med utrustning som är anpassat för Kährs verksamhet.

 

Med säkrad reservkraft innebär det att alla kan arbeta även vid ett eventuellt strömavbrott. Verksamheten får ett kort stopp på 20 sekunder, men sen kommer allt fungera igen.  Reservkraftaggregatet försörjer inga maskiner direkt, men eftersom alla system är uppknutna mot serverhallen så skulle fabriken stanna på sikt om inte serverhallen fungerar. Därför är reservkraftverket livsviktigt för Kährs verksamhet om ett strömavbrott skulle inträffa.

 

Ett småländskt samarbete

– Vi var på Elfackmässan och pratade med olika leverantörer, men fastnade för den geografiska närheten hos Reservkraftsbyggarna. Att de kan vara här på cirka 1,5 timmar om något skulle inträffa är viktigt för oss. Även den ekonomiska aspekten vägdes in, det finns andra leverantörer som är större, men då blir prislappen en helt annan också, menar Christian Josefsson.

 

Och projektet flöt på enligt plan ända från uppstart till serviceavtal efter installationen.

– Enbart positivt att säga, inget som hickade eller är värt att nämna. Vi är nöjda genom hela resan. Vi har även serviceavtal så vi får service en gång om året på motor, generator och batterier med mera. Det är vårt första reservkraftverk, så vi har inga referenspunkter men vi är nöjda såhär långt, och jag skulle utan vidare rekommendera Reservkraftsbyggarna, säger Christian.

 

Det finns många fördelar med lösningen som Kährs har valt. Om du är intresserad av en liknande lösning så kan du läsa mer om containerbyggda elverk här>

Har du råd att inte investera?

Kostnadsberäknaren

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Är reservkraftsverk något för dig?

Offertförfrågan