Reservkraftverk för larmcentral – en nödvändighet för verksamheten.

Länsförsäkringar Larmcentral Älvsborg är precis som namnet berättar, en larmcentral och i normen för att driva en sådan krävs ett reservkraftaggregat. Annars får man inte bedriva verksamheten, det är helt enkelt ett av kraven för att bli auktoriserad som larmcentral. Kraftverket är ett öppet aggregat, monterat inomhus i ett säkerhetsklassat rum som ställde en hel del krav på kringutrustningen vid installation. Aggregatet säkerställer fortsatt drift av säkerhetsutrustning och servrar för övervakning och jourtjänst vid ett eventuellt strömavbrott, så reservkraften är minst sagt nödvändig för verksamhetens fortgång.

– Jämfört med andra saker vi är skyddade för så är strömavfall den mest förekommande hotbilden, så aggregatet är kanske är det viktigaste vi har, förklarar Jens Sjödin på LF Larmcentral.

 

– Eftersom vi jobbar med larm är kravet att det alltid ska finnas redundans i samtliga system. Sker ett strömavbrott idag så uppmärksammas det inte i driften alls. Det som händer är att kraftverket skickar en signal till utvalda personer när det går igång och driften fortgår som vanligt, berättar Jens.

 

Jens har jobbat med Reservkraftsbyggarna sedan 2012 på olika företag. Han tycker de är väldigt professionella i sitt yrkesutförande så det var ett enkelt val att jobba med dem.

– Tryggheten och bekymmerslösheten som kund uppskattar jag. Det finns alltid någon som svarar när man ringer med frågor eller utmaningar. Det är väldigt bekymmerslöst att jobba med dem överlag, det gäller såväl bemötande som fakturering. De har också varit väldigt kort inställelsetid, det är en fantastisk partner att jobba med helt enkelt. De löser problemen, jag behöver inte kunna eller fundera särskilt mycket och det är viktigt för mig, säger Jens.

 

Serviceavtal med Reservkraftsbyggarna

 

LF Larmcentral har ett utökat serviceavtal med Reservkraftsbyggarna som innefattar kvartalsvis testkörning och årlig service på motorn. De kan också alltid kunna höra av sig och få assistans på en gång. För enkelhetens skull har de köpt in tjänsten att Reservkraftsbyggarna sköter testerna och då kan göra en professionell analys av aggregatet en gång i kvartalet, att få den assistansen är ytterligare en del som bidrar till ett bekymmerslöst avtal.

– Jag skulle gladeligen rekommendera Reservkraftsbyggarna, avslutar Jens.

 

Är du intresserad av en liknande lösning som LF Larmcentral? Läs mer om stationära reservkraftverk här>

Har du råd att inte investera?

Kostnadsberäknaren

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Är reservkraftsverk något för dig?

Offertförfrågan