Reservkraft säkrar släckningsarbetet för räddningstjänsten.

Till Stockholms hamnar har Reservkraftsbyggarna levererat ett reservkraftverk i komplett hus. Byggt med paroc-skivor på betongplatta, med väggar, tak och stupränna, huset är också ljudisolerat. Reservkraftaggregatet PWR110 A/I säkerställer kraftförsörjning till brandpumpar som används för att förse brandposter i Norvik hamn med havsvatten, som används av räddningstjänsten vid släckningsinsats.

 

Med reservkraftverket installerat kan Stockholms Hamnar säkerställa att släckningsarbetet går så smidigt som möjligt vid ett eventuellt strömavbrott. Annars skulle det kunna innebära att räddningstjänsten måste använda dricksvatten med begränsad kapacitet, alternativt sätta egna separata dieseldrivna pumpar som suger havsvatten vi släckningsinsats.

– Detaljer som skulle kunna orsaka att verksamheten lider större skador vid en eventuell brand med risk för person och egendom, säger Peder Oreskär, projektledare på Stockholms Hamnar.

 

Att det blev just Reservkraftsbyggarna som fick leverera sin lösning till projektet var bland annat kompetens och service. Reservkraftsbyggarna presenterade även en lösning med högre kapacitet än det som stod i förfrågan.

 

– Reservkraftsbyggarna är ett företag med engagerad personal, bra och kostnadseffektiva produkter och hög kunskap i området reservkraft, samt en gedigen kunskap vid provning av kraftaggregat både vid fabriksprovning och vid leverans och driftsättning. Jag skulle absolut rekommendera att jobba med dem, säger Peder Oreskär.

 

Vi skräddarsyr lösningar för er verksamhet, är du intresserad av en lösning så kan du läsa mer om inbyggda reservkraftverk här>

Har du råd att inte investera?

Kostnadsberäknaren

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Är reservkraftsverk något för dig?

Offertförfrågan